Vliegvelden in Vietnam

Er zijn veel vliegvelden in Vietnam te vinden. Veel daarvan werden gebouwd tijdens de Vietnamese oorlog door de Fransen en Amerikanen. Ze werden intensief gebruikt om de bombardementen mee uit te voeren. Het grootste deel van de vliegveld wordt alleen voor binnenlandse vluchten gebruikt. Van en naar zeven vliegvelden in Vietnam worden ook internationale vluchten uitgevoerd. Naast direct vluchten naar andere landen in Zuidoost Azië en China, Japan en Zuid-Korea is het ook mogelijk om vanuit enkele steden in Europa direct op Hanoi of Ho Chi Minh stad te vliegen.

Internationale vliegvelden

De zeven internationale vliegvelden in Vietnam liggen verspreid over het land. Twee van de vliegvelden liggen in noordelijk Vietnam, één vliegveld ligt in centraal Vietnam en de andere vier vliegvelden in Vietnam liggen in het zuiden.

Noord-Vietnam:
Hanoi en Cat Bi

Centraal-Vietnam:
Da Nang

Zuid-Vietnam:
Ho Chi Minh stad, Nha Trang, Can Tho en Phu Quoc

Het vliegveld van Hanoi (Noi Bai international airport) en het vliegveld van Ho Chi Minh stad (Tan Son Nhat international airport) zijn de twee belangrijkste vliegvelden van Vietnam. Veruit de meest toeristen vliegen naar of vanaf een van beide vliegvelden. Het vliegveld van Da Nang (San Bay international airport) volgt op lange afstand op de derde plaats.

De overige vliegvelden zijn van aanzienlijk minder groot belang voor het toerisme. Vaak worden ze voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten.