Treinticket voor Vietnam boeken

Per trein door Vietnam reizen is erg leuk en praktisch. De kosten voor treintickets in Vietnam zijn laag, je kunt comfortabel reizen en je bespaart geld op je overnachting als je per nachttrein reist. Een treinticket voor Vietnam boeken kan tegenwoordig online. Zo kan je vrijwel alle treintrajecten in Vietnam op voorhand reserveren en weet je zeker dat je plek hebt. Voor populaire trajecten zoals de nachttrein van Hanoi naar Sapa of de dagtrein van Hue naar Danang over de indrukwekkende Hai Van pass is dat zeker aan te raden.

Waar boek je een treinticket voor Vietnam?

Het is sinds begin 2016 mogelijk om je treinticket voor Vietnam online te boeken. Daarvoor was dat alleen mogelijk op het station of via een agent of je hotel. Via de nieuwe website 12go.asia kan je eenvoudig je route, klasse en datum kiezen. Vervolgens kan je snel een eenvoudig je treinticket boeken en betalen. Op deze makkelijke manier ben je altijd verzekerd van een plek in de trein. In sommige periodes kan het erg druk zijn op bepaalde treintrajecten in Vietnam. Het is daarom erg aan te raden om het treintickets vooruit te boeken. Zo kan je niet naast een plek in de trein grijpen en gewoon je geplande route volgen.

Populaire treinverbindingen in Vietnam

Vietnam is een land waar je ideaal per trein doorheen kunt reizen. Het langgerekte land heeft een spoorlijn die vanaf de Vietnamees/Chinese grens helemaal tot Ho Chi Minh stad in het zuiden doorloopt. Onderweg doet de trein (reunification express) een groot aantal steden aan als Hanoi, Vinh, Hue, Da Nang en Nha Trang. Een groot deel van het spoor loopt vlak langs de kust en is dan ook zeer vermakelijk. Het mooiste en daarom ook meest populaire deel van dit traject is het spoor tussen Hue en Da Nang. Dit spoortraject brengt je over de hooggelegen Hai Van pass en biedt spectaculaire vergezichten over de kust en zee.

Naast dit indrukwekkende traject is de nachttrein van Hanoi richting Sapa ook erg populair. Niet zozeer door het mooie uitzicht maar meer omdat de trein de meest handige manier is om vanuit Hanoi naar Sapa te reizen. De trein rijdt vanaf het centraal station van Hanoi naar de plaats Lao Cai aan de grens met China. Vanaf daar moet je met een bus de laatste 40 minuten naar Sapa afleggen. Ook het uitzicht dat je vanuit de bus hebt is erg mooi. Je komt langs zeer steile berghellingen die beplant zijn met sawa’s (rijstvelden).