Actueel reisadvies voor Vietnam

Het is belangrijk om jezelf goed op te hoogte te brengen van de actuele situatie in het land waar je op reis gaat. Het actueel reisadvies voor Vietnam houdt je op de hoogte van eventuele gevaren, risico’s of dreigingen. Met het advies in je achterhoofd kan je de route van je reis mede bepalen zonder dat je groot risico loopt. Het is van belang dat je ook tijdens je reis op de hoogte blijft.

Waar vind je het actueel reisadvies voor Vietnam?

De beste website om je te laten informeren over de actuele situatie in Vietnam is de website van het ministerie van buitenlandse zaken (MinBuZa). Op deze website wordt aangegeven welke gebieden je beter kunt vermijden en waar je vooral voor moet oppassen. De grootste gevaren en risico’s worden er beschreven. Ook is er een duidelijk overzicht te vinden van bepaalde risicogebieden. De overzichtskaart over het actueel reisadvies voor Vietnam toont de risicogebieden. In het hele land is een gering veiligheidsrisico maar nergens een groot risico.

Aangezien de veiligheidssituatie soms snel kan veranderen door politieke omstandigheden of natuurrampen, is het handig om regelmatig na te gaan over het actueel reisadvies voor Vietnam niet aangepast of aangescherpt is.

Actueel reisadvies Vietnam

Risicogebieden in Vietnam

Het zijn vooral de grote steden als Ho Chi Minh stad en Hanoi waar de grootste gevaren op de loer liggen. Overvallen en berovingen komen er vrij regelmatig voor. Loop niet te koop met je dure spullen maar stop ze goed weg zodat ze niet opvallen.

Ook natuurrampen komen regelmatig voor in Vietnam. Orkanen komen soms vanuit de Zuid-Chinese zee het vaste land van Vietnam op en maken daar veel ravage. Overstromingen komen door deze orkanen regelmatig voor. Vooral centraal Vietnam heeft hier veel van te lijden. Steden als Hue en Hoi An zijn vaak de dupe. Ook in het hoge noorden komt natuurgeweld jaarlijks voor. Door hevige regenval zijn er soms modderlawine’s en modderstromen die een spoor van verderf achterlaten. Hoe daarom altijd goed de weersverwachting in de gaten voordat je de bergen (Sapa, Lao Cai, Bac Ha, Dien Bien Phu) in gaat.