Goedkoop vliegticket naar Thailand boeken

Wil je door Thailand gaan reizen maar niet te veel uitgeven aan je vliegticket? Dat is zeker mogelijk. Je vliegticket naar Thailand hoeft niet duur te zijn. Een goedkoop vliegticket naar Thailand boeken lukt altijd wel als je met een paar dingen rekening houdt. De prijs van je vliegticket is afhankelijk van een aantal factoren. Als je deze factoren eenmaal kent moet een goedkoop vliegticket naar Thailand boeken zeker lukken. Onderstaande tips en trucs helpen je op weg!

Hoe word de prijs van je vliegticket bepaald?

De prijs van vliegtickets kan enorm verschillen. De prijs ligt niet vast maar is onderhevig aan vraag en aanbod, ofwel de marktwerking. Vliegtuigmaatschappijen en vliegtickets boekingssites gebruiken allerlei manieren om zoveel mogelijk te kunnen verdienen aan jouw vliegticket. Computersystemen weten precies wanneer reizigers vaak hun vlucht boeken, hoever voor vertrek ze een vlucht boeken en hoe ze naar vliegtickets zoeken. Door het plaatsen van cookies wordt dit zoekgedrag gemonitord. Ingewikkelde algoritmes zorgen er vervolgens voor dat de prijzen omhoog worden gestuwd op bepaalde momenten zodat ze goed aan je kunnen verdienen.

Als je rekening houdt met de factoren die de prijs van je vliegticket bepalen, dan is een goedkoop vliegticket naar Thailand boeken helemaal zo moeilijk nog niet. Houd daarom rekening met de volgende factoren als je een vliegticket wilt gaan boeken:

Reisperiode

Vliegtuigmaatschappijen weten wanneer de vraag naar vliegtickets groot is, namelijk in drukke vakantieperiodes zoals de zomervakantie, herfstvakantie, kerstvakantie en meivakantie. Prijzen van vliegtickets liggen daarom in drukke periodes vaak stukken hoger dan in rustige periodes waarin niet iedereen tegelijk op vakantie gaat. Als je flexibel bent en je veel tijd hebt, plan dan je reis in een rustige periode zodat je minder betaald voor je vliegticket. Dit kan soms enkele honderden Euro’s schelen.

Reisdag

Ook de dag waarop je reist kan van invloed zijn op de prijs van je vliegticket. Op de drukkere dagen zoals vrijdag, zaterdag of zondag is het vaak drukker dan doordeweekse dagen en daarom vaak ook duurder om te vliegen. Ook hier geldt: heb je de tijd, kies een doordeweekse dag uit om te reizen. Bijkomend voordeel is uiteraard dat het door de week minder druk is op luchthavens dan in het weekend.

Boekingsdatum

Hoewel de meningen erover verschillen, lijkt de prijs van een vliegticket vaak ook lager te zijn indien je op een doordeweekse dag je vliegticket boekt. Meer mensen hebben de neiging om hun ticket te boeken als ze vrij zijn van werk of school, in weekenden dus. Daarom is het aan te raden om je vliegticket door de week te boeken (dinsdag, woensdag of donderdag). Probeer het eens en je zal het verschil zien.

Boekingstermijn

Een andere belangrijke factor die van invloed is op de prijs van je vliegticket is de boekingstermijn. Vliegtickets kan je vaak 11 maanden voor vertrekdatum boeken. Soms vind je dan leuke aanbieden maar lang niet altijd. Je hebt wel een groot aanbod vluchten van diverse maatschappijen. Je keuze is dus erg ruim. Boek je kort voor vertrek, zo’n 1 maand voor reisdatum of zelfs nog korter, dan zijn de voordeligste tickets vaak al weg. Ook heb je dan minder keuze tussen bepaalde luchtvaartmaatschappijen. Uit onderzoek is gebleken dat de meest ideale termijn om je vlucht te boeken 3 maanden voor vertrek is.

Vliegtickets vergelijken