Budget voor reizen in Thailand

Thailand is één van de goedkoopste landen van Zuidoost Azië. Hoewel de prijzen de afgelopen jaren wel flink zijn gestegen kan je als backpacker nog altijd vrij lang reizen op een beperkt budget. Uiteraard kan je het zelf zo gek maken als je wilt en hangt je budget voor reizen in Thailand erg af van de mate van luxe waarin je wilt reizen maar op zich hoeft je budget voor reizen in Thailand niet heel hoog te zijn. Zowel vervoer in Thailand als overnachten en eten kan voor weinig geld. Ook entreegelden voor bepaalde bezienswaardigheden zijn vaak niet hoog.

Budget voor overnachten in Thailand

Reis je samen, dan ben je in Thailand een stuk voordeliger uit als het accommodaties betreft dan wanneer je alleen reist. In Thailand betaal je namelijk per kamer per nacht en niet per persoon per kamer per nacht. Prijzen van hotelkamers zijn daarom voor samenreizenden goed te betalen. Let erop dat het niet altijd vanzelfsprekend is dat er ontbijt bij de kamerprijs inbegrepen is. Soms moet je die los bijkopen of zelf regelen.

Je vindt in Thailand diverse soorten accommodaties van 5-sterren hotels en privé eilanden tot guesthouses en homestays. De luxere hotels vind je vooral in de toeristische gebieden als Siem Reap, Phnom Penh, Sihanoukille en Kampot en Kep. Ook de 4-en 5-sterren accommodaties in Thailand zijn goed te betalen voor westerse begrippen. Denk daarbij aan prijzen van $80 tot $250 per kamer per nacht. Vaak betreft het hier boutique hotel of resort met zwembad en massage mogelijkheden.

Voor een kamer in een middenklasse hotel betaal je ongeveer $20 tot $80 per kamer per nacht. De middenklasse hotels vind je in de grotere steden en de toeristische plaatsen. Ze zijn soms maar lang niet altijd inclusief ontbijt. Voor deze prijs heb je een zeer degelijke hotelkamer die doorgaans schoon is en soms eenvoudig. Vaak kan je voor deze prijs zelfs een hotel met zwembad vinden.

De budget accommodaties vind je ook door heel Thailand heen maar dan wel in de steden en in toeristische gebieden. In de kleinere plaatsen is het niet altijd even eenvoudig om überhaupt een accommodatie te vinden. Gelukkig kom je daar ook niet heel snel. Voor de prijs van $4 tot $20 kan je terecht in een voordelig guesthouse of hotel. Guesthouses vind je op veel plekken in de grotere steden en toeristische gebieden. Ze trekken vaak veel backpackers aan heb hebben dan ook de nodige voorzieningen zoals brommerhuur, visumverlenging en ticketservice voor vervoer of uitstapjes. Bij kamers voor deze prijs zit lang niet altijd een ontbijt inbegrepen.

Naast de goedkopere guesthouses heb je hier en daar ook een slaapzaal in een dorm. Soms kan je al een bed in een 6 of 8-persoons slaapzaal boeken voor $2 per nacht.

Een aanrader zijn de homestays in Thailand. Voor weinig geld kan je overnachten bij de locals thuis in een traditioneel Thais huis. Je moet je wel wat aanpassen maar zo beleef je het echte Thailand het best. Vaak kan je samen voor $10 de nacht bij locals doorbrengen.

Bereken je budget voor reizen in Thailand

Benieuwd wat je budget voor reizen in Thailand is? Bereken hieronder je budget en weet op welke kosten je ongeveer moet rekenen.

$0
* Verplicht veld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *