Sihanoukville reistips

Heb je even geen zin meer in de Cambodjaanse geschiedenis of cultuur en wil je even lekker bijkomen tijdens je reis, dan is een bezoek aan Sihanoukville de beste oplossing. Sihanoukville is na Siem Reap en Phnom Penh de meest populaire bestemming in Cambodja. En niet voor niets. De sfeervolle plaats ligt aan de kust van de Golf van Thailand in het zuiden van Cambodja. Je vindt er naast de lange zandstranden die begroeid zijn met palmbomen ook prachtige tropische eilanden waar je heerlijk kunt snorkelen, duiken en je eigen BBQ bij elkaar kunt vissen. Sihanoukville is een waar paradijsje in Cambodja waar je bovenal perfect kunt feestvieren in een van de clubs of barretjes aan het strand. Sihanoukville reistips richting zich voornamelijk op de prachtige stranden en eilanden en het uitgaansleven in deze stad.

Over Sihanoukville

Heb je voldoende tijd over om naast Siem Reap en Phnom Penh nog een andere plaats in Cambodja te bezoeken? Een bezoek aan Sihanoukville is dan absoluut aan te raden. Sihanoukville is de op twee na populairste bestemming van Cambodja. De prachtige lange hagelwitte palmstranden van de kustplaats zijn werkelijk betoverend. Niet alleen toeristen komen graag naar Sihanoukville toe maar ook de locals zelf komen regelmatig vanuit Phnom Penh uitwaaien op de prachtige stranden en genieten van de heerlijke verse vis, inktvis, garnalen en krab.

Centrum van Sihanoukville
Sihanoukville is feitelijk verdeeld in 3 delen. In het centrum van de rustige en overzichtelijke stad vind je het deel waar de centrale markt ligt en de locals wonen. Je vindt hier ook tal van restaurantjes en hier en daar een hotel of guesthouse.

Victory Hill
Ten noorden van de stad ligt het rustige Victory Hill. Het is een rustig deel van de stad waar een vrij groot aantal barretjes en restaurants te vinden is. Dit deel van de stad staat erom bekend dat er veel oudere mannen jongere meisjes in de barren oppikken. Het is dan ook niet een heel geschikt deel van de stad om te verblijven.

Stranden
Het deel van de stad die voor de toeristen bij uitstek ideaal is om te verblijven is het zuidelijke deel van de stad dat pal een de stranden ligt. Hier vind je veruit de meeste hotels en guesthouses en ook resorts kan je er tegenwoordig volop vinden. De stranden zijn op loopafstand van de meeste accommodaties en ook pubstreet ligt op korte afstand. Uitgaan kan je bij de gezellige barretjes vlakbij de Golden Lion rotonde aan de hoofdstraat van de stad die de 3 stadsdelen met elkaar verbindt.