Inentingen voor Cambodja

Als je gaat backpacken of gewoon op vakantie gaat, dan zijn een aantal inentingen voor Cambodja zeer aan te raden. Je kan tijdens het backpacken vrij snel een vervelende ziekte, besmetting of ontsteking oplopen die je reis flink kan verpesten. Lees daarom de lijst met inentingen voor Cambodja goed door en raadpleeg je huisarts zodat je met een gerust gevoel je reis kan gaan beginnen. Vergeet ook vooral niet om een goede reisverzekering af te sluiten voordat je op reis gaat. Er zijn speciale reisverzekeringen voor backpackers.

Overzicht van inentingen voor Cambodja

Hieronder tref je een kort overzicht aan van inentingen (of vaccinaties) die worden aangeraden als je door Cambodja gaat reizen. Sommige vaccinaties worden in een cocktail (meerdere tegelijk) toegediend.

Malaria
In sommige gebieden in Cambodja komt malaria voor.
Je dient je goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige.

Gelekoorts
In Cambodja komt geen gele koorts voor. Vaccinatie is VERPLICHT als je VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor jou zinvol is

Hepatitis A
Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar Cambodja.

DTP
Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar Cambodja.

Buiktyfus
Een Buiktyfus vaccinatie wordt aanbevolen als je 2 weken of langer van plant bent om door Cambodja te gaan reizen.

Hepatitis B
Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of de Hepatitis B vaccinatie voor jou zinvol is.

Tuberculose
In Cambodja bestaat een verhoogd risico op tuberculose. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie of controle op besmetting voor jou zinvol is.

Dengue
In cambodja komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Je dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten.

Rabiës
In Cambodja kan rabiës bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor jou zinvol is.

Japanse encefalitis
In Cambodja komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor jou zinvol is.

Mazelen
In Cambodja bestaat een verhoogd risico op mazelen. Vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en geen mazelen heeft doorgemaakt of niet volgens het Rijksvaccinatieprogramma is ingeënt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vacinatie volgens het Rijksvaccinatieprogramma hebben ontvangen.

Meer informatie over inentingen voor Cambodja

Via de website van Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) kan je een overzicht bekijken van vaccinaties die worden aangeraden voor je reis naar Cambodja.
Bron: http://www.lcr.nl

Waar kan ik me laten vaccineren voor Cambodja?

Je kan je bij verschillende instanties inentingen voor Cambodja halen. Hieronder een overzicht van een aantal instanties:

Airport Travel Clinin (op Schiphol)
-Huisarts
-GGD