Feestdagen in Cambodja

Het is erg leuk om tijdens je reis één van de feestdagen in Cambodja mee te maken. Verspreidt over het jaar zijn er een aantal feestdagen in Cambodja die erg de moeite waard zijn en mooie ervaring zijn. Zo is het waterfestival in Phnom Penh en het Khmer nieuwjaar zeker aan te raden. Tijdens deze feestdagen trekken zeer veel Cambodjanen naar de grote steden toe of juist richting het platteland om hun familie te bezoeken. Er breken grote feesten uit waarbij Cambodjanen altijd graag onbekende westerlingen uitnodigen om het feest mee te vieren.

Belangrijkste feestdagen

De belangrijkste feestdagen zijn het waterfestival, het Khmer nieuwjaar en Pchum Ban. Op al deze dagen zijn de Khmer vrij en trekken ze massaal naar het platteland voor familiebezoek of juist naar de stad om het waterfestival te bezoeken. De meeste feestdagen duren meer dan alleen maar één dag. Ze bestrijken vaak een periode van meerdere dagen. Zo duurt het Khmer nieuwjaar en Pchum Ban 4 dagen. Hotels en guesthouses zijn altijd erg vol in deze periode dus boek altijd je accommodatie vooruit als een van je reisdagen op een Cambodjaanse feestdag valt.

Meer weten over feestdagen in Cambodja?

Wil je nog meer te weten komen over de feestdagen in Cambodja? In reisgidsen als Capitool kan je veel achtergrondinformatie terugvinden over de diverse feestdagen in Cambodja.