Actueel reisadvies voor Cambodja

Ga jet backpacken in Zuidoost Azië, dan is het raadzaam om voordat je een land gaat bezoeken, eerst nog even nagaat hoe de huidige situatie in het land is. Er kunnen soms demonstraties zijn of opstootjes of er kunnen bepaalde gebieden zijn waar je beter niet kunt komen omdat het er simpel weg niet veilig is. Bekijk daarom altijd eerst het actueel reisadvies Cambodja en vermijdt op deze manier de gevaarlijke plekken. Met het actueel reisadvies voor Cambodja ben je direct op de hoogte van de situatie ter plekke en kan je inschatten of je een bepaald gebied echt wel wilt bezoeken tijdens je reis. Zorg ervoor dat je een goede verzekering hebt afgesloten. Er zijn speciale verzekeringen voor backpackers.

De laatste ontwikkelingen in Cambodja

In juli 2013 waren er in Cambodja verkiezingen voor een nieuw parlement. Twee partijen eisten de overwinning op. Volgens de oppositiepartij was er fraude gepleegd bij de verkiezingen en moest er een onderzoek komen. Er volgden demonstraties.

Actueel reisadvies

Onveilige gebieden in Cambodja

Reis alleen naar de provincies Preah Vihear en Oddar MeancheyReis als het noodzakelijk is.
Deze provincies liggen bij de grens met Thailand. De grenzen zijn niet goed afgebakend in het gebied rondom de tempels van Preah Vihear, Ta Krabei en Ta Moan. In 2011 vochten de legers van Cambodja en Thailand rondom de tempels van Preah Vihaer en de Ta Krabei- en Ta Moan-tempels. Er vielen aan beide kanten doden, ook burgers. De landen zijn in gesprek over de grenzen in het gebied. Maar de situatie blijft gespannen. De Cambodjaanse en Thaise legers kunnen opnieuw in gevecht raken.

Platteland
Op het platteland van Cambodja liggen nog landmijnen en bommen. Vooral in de grensgebieden. Komt u waarschuwingsborden tegen, blijf dan weg bij het gebied.

Criminaliteit
Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar de toeristische gebieden. Vooral naar Phnom Penh en omgeving en de steden Sihanoukville en Siem Reap. In deze gebieden zijn veel berovingen, zoals tasjesroof (bagsnatching). Dieven proberen dan vanaf een voorbijrijdende motor een schoudertas af te pakken. De berovingen vinden zowel overdag als in de nacht plaats. Als u slachtoffer bent van een beroving, geef uw bezittingen dan af en verzet u niet. Ook niet als de dieven geen wapens bij zich hebben. Als u zich verzet, leidt dat vaak tot (meer) geweld.

Meer actueel reisadvies voor Cambodja

Via de website van MinbuZa kan je op de hoogte blijven van het actueel reisadvies voor Cambodja. Bekijk vooraf en tijdens je reis deze website over het actueel reisadvies voor Cambodja en blijf zo op de hoogte van eventuele problemen of gevaren in Cambodja.

Goed verzekerd op reis in Cambodja

Controleer voordat je op reis gaat eerst goed op je een dekkende verzekering hebt. Veel standaard reisverzekeringen hebben alleen Europa-dekking en geen wereld-dekking. Vaak moet je dit nog extra toevoegen. Er bestaat een speciale verzekering voor backpackers. De verzekering is vrij compleet en dekt veel schade. Bekijk de voorwaarden en prijzen.